Huizen in Hongarije in trek

Huizen in Hongarije waren in 2023 in trek. De makelaars van Gege Makelaardij en Thuis in Hongarije hebben in 2023 weer veel mensen mogen begeleiden bij de aankoop van een huis in Hongarije. We verwachten dat deze trend zich in 2024 zal doorzetten en zijn daarom op zoek naar nieuwe woningen.

Huizen in Hongarije in trek

Hongarije is een land met een rijke cultuur, een prachtige natuur en een gunstig klimaat. Het is ook een land met een interessante en gevarieerde huizenmarkt, die zowel kansen als uitdagingen biedt voor kopers en verkopers. In deze blog ga ik je meer vertellen over de huizenmarkt van vakantiehuizen en huizen in Hongarije, en geef ik je tips en adviezen om de beste deal te vinden.

Vakantiehuizen in Hongarije zijn populair bij zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen, die willen genieten van de rust, de schoonheid en de gastvrijheid van het land. Er zijn veel soorten vakantiehuizen te koop in Hongarije, van traditionele boerderijen tot moderne villa's, van gezellige appartementen tot luxe penthouses. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie, de grootte, de staat en de voorzieningen van de woning. 

In 2023 liet de woningmarkt voor vakantiehuizen en huizen in Hongarije een opmerkelijke dynamiek zien. Een stijgende vraag naar vakantiehuizen was merkbaar, vooral vanwege de aantrekkingskracht van Hongarije als bestemming voor rust en natuur. Populaire regio's, zoals het Balatonmeer, Baranya , Tolna en Somogy en de omgeving van Boedapest, zagen een toenemende interesse van zowel binnenlandse als internationale kopers.

De prijzen van vakantiehuizen vertoonden over het algemeen een matige stijging, maar er waren uitschieters in bepaalde populaire gebieden. De gunstige prijzen in vergelijking met West-Europese landen en de aantrekkelijke levensstijl speelden een rol bij het aantrekken van investeerders en kopers.

Huizen in Hongarije zijn ook aantrekkelijk voor mensen die permanent of gedeeltelijk in het land willen wonen, of die willen investeren in onroerend goed. De huizenmarkt in Hongarije is de afgelopen jaren gestabiliseerd en gegroeid, na een periode van crisis en daling. De vraag naar huizen is vooral hoog in de grote steden, zoals Boedapest, Debrecen en Pécs, waar de economie, het onderwijs, de cultuur en het toerisme bloeien. De prijzen van huizen in Hongarije zijn over het algemeen lager dan in andere Europese landen, maar ze kunnen sterk variëren afhankelijk van de regio, de stad, de wijk en de kwaliteit van de woning. 

Voor reguliere huizen was er sprake van een gemengd beeld. Terwijl sommige stedelijke gebieden een toename van de vraag en prijzen registreerden, werden landelijke gebieden geconfronteerd met uitdagingen, zoals bevolkingskrimp en een lagere vraag. Over het algemeen bleef de Hongaarse vastgoedmarkt echter stabiel, mede dankzij economische factoren en overheidsinitiatieven om het woningtekort aan te pakken.

Al met al weerspiegelde de woningmarkt in Hongarije voor vakantiehuizen en reguliere huizen in 2023 een mix van groeiende populariteit en enkele regionale variaties, waarbij de diversiteit van het landschap en de culturele attracties van het land de interesse van potentiële kopers bleven wekken.

In deze blog ga ik je meer in detail vertellen over de huizenmarkt in Hongarije, en je laten zien wat de beste locaties, de beste aanbiedingen en de beste tips zijn om je droomhuis te vinden. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis om te ontspannen, een huis om te wonen, of een huis om te verhuren, ik hoop dat je deze blog nuttig en informatief zult vinden. Blijf lezen en ontdek alles wat je moet weten over de huizenmarkt in Hongarije! Bekijk onderstaande video "Bouwen aan je toekomst' van SBS 6 waarin Robert Kemkers, directeur van de Gege Groep, je alles over de Hongaarse Huizenmarkt verteld.

Thuis in Hongarije Makelaardij: RTL Z “De Barometer”

GeGe Makelaardij: SBS6 “Bouwen aan je Toekomst”


Te koop gevraagd: Heeft u een huis dat u zonder zorgen wilt verkopen stuur ons dan een mail naar info@hongarijehuis.nl met enkele foto's en de vraagprijs die u in gedachten heeft dan nemen wij contact met u op.